Transform™

Insecticid

INSECTICID CU ACȚIUNE SISTEMICĂ ȘI TRANSLAMINARĂ PENTRU O PROTECȚIE DE LUNGĂ DURATĂ ASUPRA AFIDELOR DIN CULTURILE DE GRÂU DE TOAMNĂ, ORZ DE TOAMNĂ, OVĂZ.

• Mod unic de acțiune, având un efect rezidual excelent.

• Absorbție rapidă în plantă, protejează planta la scurt timp de la aplicare și are o rezistență deosebită la spălare.

• Acționează rapid asupra dăunătorilor prin contact și ingestie.

• Isoclast™ este preluat de creșterile noi datorită acțiunii sistemice și translaminare, asigurând o protecție de lungă durată și un control excelent asupra insectelor ascunse printre frunze și sub acestea.

• Controlul eficient al dăunătorilor diminuează transmiterea bolilor care pot afecta producțiile din punct de vedere calitativ și cantitativ.

• Flexibil și sigur în aplicare, poate fi amestecat cu alte produse de protecția plantelor.

• Partener ideal pentru alternarea tratamentelor cu insecticide din clase chimice diferite pentru îmbunătățirea managementului rezistenței.

• Un instrument nou în Programul de Management Integrat al Dăunătorilor (IPM).

Culturile înregistrate

Barley

Barley (Hordeum vulgare ssp. vulgare)

Oat

Oat (Avena sativa)

Wheat

Wheat (Triticum aestivum)

Precizari Tehnice

 • Ingrediente Active

  Substanța activă: sulfoxaflor (IsoclastTM active) - 500 g/kg (49,9%)

  Formulare: WG - granule dispersabile în apă

  Ambalat: la 1 kg

 • Mod de Actiune


  • IsoclastTM este o substanță activă care acționează asupra sistemului nervos al insectelor, atât prin contact, cât și prin ingestie. Acționează prin contact atunci când insectele intră în contact direct cu suprafața plantei tratate sau când este expusă direct stropirilor.

  • Acțiunea prin ingestie apare atunci când insectele se hrănesc cu plantele deja tratate, chiar dacă acestea nu au fost expuse direct tratamentului. Acțiunea prin ingestie este facilitată de translocarea translaminară excelentă prin țesuturile plantei după aplicare și prin acțiunea sistemică în xilem. Acțiunea translaminară și sistemică facilitează distribuția IsoclastTM în plantă controlând insecte ascunse între plante sau sub frunze odată ce acestea se hrănesc cu plantele tratate și totodată permite un efect rezidual prelungit după aplicare.

  • IsoclastTM este recunoscut pentru acţiunea imediată asupra insectelor, reducând astfel daunele la nivelul plantelor și transmiterea virusurilor de către vectori precum afidele. Marea majoritate a virusurilor se transmit de la o plantă la alta cu ajutorul insectelor. După o perioadă de incubare, aceste insecte sunt capabile să transmită virusurile către plantele sănătoase.

  • IsoclastTM acționează foarte rapid asupra insectelor țintă expuse la tratament, atât prin contact, cât și prin ingestie. Afidele încetează să se mai hrănească la o oră de la contactul sau ingestia produsului.

  • IsoclastTM controlează vectorii, insectele care transmit virusurile, dar nu distrug virusurile care sunt deja prezente pe plantele infectate. Pentru controlul insectelor vectoare și pentru reducerea transmiterii virusurilor în cultură este necesară aplicarea IsoclastTM încă din stadii timpurii de dezvoltare ale plantei, la primele atacuri, înainte de apariția simptomelor de boală.

  • TransformTM prezintă interacțiuni complexe și unice cu receptorii importanți din sistemul nervos al insectelor, diferite față de cele observate la neonicotinoide. TransformTM, pe bază de IsoclastTM, nu prezintă rezistență încrucișată la insectele care sunt rezistente la neonicotinoide, organofosforice sau piretroizi, acesta reprezentând un avantaj extraordinar pentru gestionarea populațiilor rezistente.

  • TransformTM se degradează rapid în sol și nu persistă în mediul înconjurător. Datorită formulării deosebite este un produs stabil în razele UV.

  • IsoclastTM are o rezistență deosebită la spălare. În urma testelor de laborator s-a demonstrat că eficacitatea IsoclastTM nu este afectată atunci când ploaia apare la o oră de la aplicare.

  OMOLOGĂRI • Tratamentele se aplică la apariția primelor colonii de afide.
  CULTURA DĂUNĂTORI COMBĂTUȚI DOZA

  VOLUMUL

  DE APĂ PE

  HECTAR

  NUMĂR DE

  APLICĂRI

  PE AN

  INTERVAL

  ÎNTRE

  APLICĂRI

  TIMP DE

  PAUZĂ

  Grâu de

  toamnă

  AFIDE

  Păduchele verde al cerealelor

  (Schizaphis graminum)

  Păduchele ovăzului

  (Macrosiphum avenae)

  Păduchele verde al porumbului

  (Rhopalosiphum maidis)

  0.048

  kg/ha

  200-600

  litri/ha

  1 - 21 zile

  Orz de

  toamnă

  AFIDE

  Păduchele verde al cerealelor

  (Schizaphis graminum)

  Păduchele ovăzului

  (Macrosiphum avenae)

  Păduchele verde al porumbului

  (Rhopalosiphum maidis)

  0.048

  kg/ha

  200-600

  litri/ha

  1 - 21 zile
  Ovăz

  AFIDE

  Păduchele verde al cerealelor

  (Schizaphis graminum)

  Păduchele ovăzului

  (Macrosiphum avenae)

  Păduchele verde al porumbului

  (Rhopalosiphum maidis)

  0.048

  kg/ha

  200-600

  litri/ha

  1 - 21 zile 

   

A se utiliza numai în scopul pentru care a fost omologat și în conformitate cu instrucțiunile alăturate. Riscurile asupra utilizatorilor și a mediului pot fi evitate numai cu condiția respectării recomandărilor din prezenta etichetă.