Karathane™ Star

Fungicid

Karathane™ Star este fungicid organic de contact, cu un mod de acțiune preventiv, curativ și eradicant, destinat controlului și combaterii făinării la vița de vie, măr, castraveți, căpșuni, dovlecei, pepene galben și pepene verde.

Culturile înregistrate

Apple tree

Cucumber

Cucumber

Pumpkin

Pumpkin

Strawberry

Strawberry

Watermelon

Watermelon

• KarathaneTM Star este un fungicid de contact, cu mod unic de acţiune împotriva făinării (Grupa 29 FRAC - decuplarea fosforilării oxidative) și este deosebit de util în managementul rezistențelor atunci când este utilizat alternativ sau în amestec cu fungicide cu mecanism diferit de acțiune ca partener în programele de combatere integrată.

• KarathaneTM Star este destinat prevenirii și combaterii făinării la viţa de vie, măr, castraveţi, căpșuni, dovlecei, pepene galben și pepene verde.

Precizari Tehnice

 • Ingrediente Active

   350 g/l meptildinocap

 • Formulations

  EC - concentrat emulsionabil 

 • Packaging

  la 5 litri

 • Mod de Aplicare

  Viță de vie: a se utiliza KarathaneTM Star în doză de 0.4-0.6 l/ha, efectuând maximum 4 aplicări la intervale de 10 zile în perioada cuprinsă între stadiul de trei frunze și până la maturitatea fructelor.

  • În cazul aplicării eradicante la nivelul frunzelor și al ciorchinilor, se efectuează maximum 2 aplicări, la intervale de 5-6 zile, la apariţia primelor simptome, cu doză de 0.6 l/ha. Nu aplicați mai mult de 4 tratamente pe an, se recomandă 2 tratamente de prevenție la intervale de 10 zile și nu mai mult de 2 tratamente eradicante la intervale de 5-6 zile.

  Volumul de suspensie: 400-1.000 litri/ha.

  Numărul maxim de tratamente pe an: 4

  Timp de pauză: intervalul de timp de la aplicarea produsului până la recoltare este de 21 zile.

  Măr: utilizați KarathaneTM Star în doză de 0.6 l/ha, la intervale de 7-10 zile, în perioada cuprinsă între stadiul de urechiușe și începutul înfloririi (BBCH 10-60). Nu aplicați mai mult de 3 tratamente pe an.

  Volumul de suspensie: 500-1.000 litri/ha

  Numărul maxim de tratamente pe an: 3

  Timp de pauză: tratament înainte de înflorire. 

  Dovlecei, castraveți, pepene galben, pepene verde (în câmp deschis și solar): utilizați KarathaneTM Star în doză de 0.6 l/ha, începând tratamentul preventiv nu mai târziu de prima apariție a simptomelor de boală și continuând la intervale de 10 zile (BBCH 15-85). Nu aplicați mai mult de 3 tratamente pe an.

  Volumul de suspensie: 400-1.000 l/ha

  Numărul maxim de tratamente pe an: 3

  Timp de pauză: intervalul de timp de la aplicarea produsului până la recoltare este de 3 zile.

  Căpșuni (în câmp deschis și în seră): utilizați KarathaneTM Star în doză de 0.6 l/ha, tratamentele preventive încep imediat după apariția primelor simptome de boală și continuând la intervale de 10 zile (BBCH 55-87). Nu aplicați mai mult de 3 tratamente pe an.

  Volumul de suspensie: 500-1.000 l/ha

  Numărul maxim de tratamente pe an: 3

  Timp de pauză: intervalul de timp de la aplicarea produsului până la recoltare este de 3 zile. 

 • Informatii Suplimentare

  Compatibilitate

  KarathaneTM Star este compatibil cu alte fungicide și insecticide folosite în mod curent, cu excepția produselor cu reactivi alcalini, ca zeama bordeleză, zeama sulfocalcică, polisulfura de bariu și nu se amestecă niciodată cu uleiuri de vară sau iarnă.

  • Înainte de folosirea unui amestec, consultați tabelele de compatibilitate și efectuați un test practic.

  Atenţie: în cazul aplicării la strugurii de masă, amestecurile cu oxiclorură de cupru și/sau îngrășăminte foliare, pot genera apariţia petelor pe struguri.