Agronomy •  21.09.2021

CLOSER™ – Soluția perfectă pentru combaterea afidelor din culturile de

Something went wrong. Please try again later...

cartof și diminuării transmiterii virusurilor la cartof 

Afidele în cultura de cartof pot provoca daune în mod direct datorită hrănirii cu sevă și indirect prin transmiterea virusurilor, cum ar fi: virusul Y, virusul răsucirii frunzelor, virusul M, S și altele.

Prevenirea apariției virusurilor în procesul de producere de sămânță de calitate este și trebuie să fie o preocupare de bază a fermierilor. Astfel, managementul controlului afidelor devine din ce în ce mai important.

Virusurile sunt transmise de mai multe specii de afide, care sunt vectori ai transmiterii virusurilor în aproximativ 80% din cazuri. Trebuie să știm că o singură generație de afide poate consuma 30-40 tone de sevă elaborată.

De exemplu, virusul Y al cartofului este răspândit de cel putțn 25 de specii de afide.

Pentru combaterea cu succes a afidelor din culturile de cartof și varză, compania Corteva a lansat, începand cu anul 2020, insecticidul CLOSER™, care are la bază o substanță activă nouă, sulfoxaflor, denumită sub numele de brand Isoclast™ active.

Insecticidul CLOSER™ pe bază de Isoclast™ active este omologat la doza de 0.2L/ha, atât la cartof, cât și la varză.

La cartof se recomandă aplicarea a 2 tratamente, înainte și după înflorit, iar la varză se recomandă 1 tratament pe sezon.  Indiferent de cultură trebuie să se respecte timpul de pauză de 7 zile înainte de recoltare.

Insecticidul CLOSER™ pe baza de Isoclast™ active are câteva caracteristici care îl disting pe piața insecticidelor:

  1. Are efect de șoc și rezidual excepțional, insectele fiind combătute în 2-3 zile de la aplicare;
  2. Are o stabilitate foarte bună la razele UV și este foarte rezistent la spălare;
  3. De asemenea, în momentul în care este diluat în apă cu pH-uri diferite dovedeste o stabilitate foarte ridicată;
  4. Datorita acțiunii sistemice și translaminare, insecticidul pătrunde și sub frunze, între plante și lăstari, asigurând astfel controlul eficient al afidelor ascunse;
  5. Isoclast active se diferentiază de alte soluții datorită faptului că este foarte eficient împotriva insectelor rezistente la alte tipuri de insecticide;
  6. CLOSER™ este compatibil cu alte produse și se degradeaza rapid în sol și nu persistă în mediul înconjurător.           

Isoclast™ active este cea mai eficientă soluție pentru combaterea insectelor cu aparat bucal de înțepat și supt, precum afidele.

Aplicarea insecticidului CLOSER™ pe bază de Isoclast™ active asigură combaterea afidelor și contribuie eficient la diminuarea riscului transmiterii virusurilor, având impact pozitiv asupra producțiilor mari și de calitate.