Agronomy •  05.09.2022

Galera™ Super 364 SL

Something went wrong. Please try again later...

Combinație unică de substanțe active destinată combaterii buruienilor dicotiledonate din cultura de rapiță!

Cultura de rapiță este una dintre cele mai profitabile culturi atunci când condițiile de creștere și dezvoltare sunt optime, sau cu alte cuvinte, într-un an agricol bun. Este prima cultură care aduce bani în fermele din Republica Moldova.

Deși este o cultură rentabilă, este în același timp și riscantă. Pentru a evita eventualele probleme, culturii de rapiță îi trebuie acordată o atenție deosebită din partea cultivatorilor. Este o cultură care necesită, încă din toamnă, tratamente fitosanitare, atât pentru combaterea dăunătorilor și bolilor, cât și pentru combaterea buruienilor.

Gradul de îmburuienare al acestei culturi poate fi foarte mare, atât cu buruieni monocotiledonate, cât mai ales cu buruieni dicotiledonate, buruieni care concurează plantele de cultură în detrimentul acestora.

Combinația unică de substanțe active destinată combaterii buruienilor dicotiledonate din cultura de rapiță este reprezentată de erbicidul Galera™ Super 364 SL al companiei Corteva Agriscience.

Galera™ Super 364 SL este un erbicid foarte bine cunoscut, care are în compoziție 3 substanțe active cu 2 moduri de acțiune diferite, atât sistemic cât și de contact (240 g/l clopiralid + 80 g/l picloram + 40 g/l aminopiralid). Substanța activă aminopiralid este proprietate Corteva și aduce UNICITATEA pe segmentul erbicidării culturii de rapiță. Galera™ Super 364 SL este cea mai sigură metodă de a combate buruienile dicotiledonate în toamnă, atât anuale, cât și perene. Substanța activă aminopiralid are și activitate reziduală la sol, combătând astfel și re-infestările cu buruieni dicotiledonate din cultura de rapiță. Acest avantaj unic reduce nevoia aplicărilor ulterioare de combatere a buruienilor, uneori chiar și până în primăvară comparativ cu orice altă soluție de erbicidare.

Galera™ Super 364 SL este cea mai eficientă soluție în combaterea turiței (Galium aparine), buruiană care reprezintă cea mai mare provocare atât în perioada de vegetație a culturii, concurând planta, cât și la recoltarea și valorificarea producției. Galera™ Super 364 SL are o eficacitate foarte mare (>90%) în combaterea pălămidei (Cirsium arvense), mușețelului (Matricaria spp.), samulastrei de floarea soarelui, lobodei (Chenopodium album), macului (Papaver rhoeas), susaiului (Sonchus arvensis), cornuților (Xanthium strumarium) și altor buruieni dicotiledonate prezente în cultură.

Galera™ Super 364 SL este cea mai bună alegere pentru controlul buruienilor dicotiledonate din cultura de rapiță în toamnă datorită unor avantaje, precum: combinație unică de substanțe active, eficacitate ridicată, independentă de umiditatea din sol la aplicare, are flexibilitate în aplicare și are cel mai mare spectru de buruieni dicotiledonate combătute.

Pentru culturi fără buruieni, cu producții ridicate și de foarte bună calitate, recomandăm erbicidarea culturii de rapiță cu Galera™ Super 364 SL.

 

Alexandra Petcuci - Category Marketing Manager – Herbicides - Corteva Agriscience  România și Moldova